Flex Forum: Session VIII Agenda



Date: Thursday 12 May 2022

Time: 09:00 - 11:45 Location - Online

Location - Online		
Time	Duration	Activity
08:15 – 08:25	10 min	0) Welcome, agenda overview, progress check-in & previous actions
08:25-09:30	65 min	1) A perspective from the UK – Octopus Energy
		Discussion
		 Alex Schoch Head of Flexibility Octopus Energy UK will provide UK perspective on transacting flexibility
09:30 – 10:15	45 min	2) Experience from NZ – Transpower trial
		Discussion
		 Insights from the Transpower demand response trial relating to product design, contract terms, flexibility traders and barriers
10:15-10:25	10 min	Stretch Break
10:25-10:40	15 min	3) Follow up on SIDG roadmap discussion
		Discussion
		 Interaction between the FlexForum work and SIDG draft roadmap, and outline the SIDG views on the FlexForum work
10:40 – 11:25	45 min	4) Workplan, engagement and communications planning
		Discussion
		Review outcomes of webinar # 1
		 Discuss scope and approach to the tasks required to deliver the workplan, particularly:
		 Exchange mechanisms – when to use price v contracted flexibility
		 Terms of trade – minimum contract terms
		 Sending & receiving instructions, measurement and validation of service delivery
		 Valuing flexibility and compensation structures
		Product templates
11:25 – 11:35	10 min	5) Administration, governance and budget
		Discussion
		Update on administration, governance and budget
11:35 – 11:45	10 min	6) Next Steps & Close Out
		session outcome, actions, and next steps
11:45 – 12:30	45 min	Post – Session: contingency